Coś dla głodomorów

Jesiotr na specjalną okazję!
Jesiotr na specjalną okazję!
Niewątpliwie niesamowite wrażenie wizualne i smakowe zapewni naszym gościom nowe danie na zamówienie – pieczony jesiotr, podawany w całości na drewnianym korycie.
Jesiotra, ważącego średnio 5 kg po wypatroszeniu, przygotujemy po wcześniejszym zamówieniu, minimum 2 dni przed konsumpcją.

Jadło drwala
Wielki placek ziemniaczany z gulaszem wieprzowym, polewany odrobiną śmietany i posypany startym oscypkiem, podawany z ogórkiem kiszonym

Koryto kiełbas i oscypków z pieca
Pętko białej kiełbasy, kaszanka, kawał swojskiej kiełbasy, dwa oscypki, kiszone ogórki, chrupiące plasterki boczku, smażona cebula, chrzan, musztarda, pieczywo

Grillowany stek z polędwicy wołowej
Podawany z sosem borowikowym lub gorgonzolą, frytkami i mix-em sałat

Dla dwóch osób na bogato
Schabowy, filety panierowany i grillowany z kurczaka, kacze udo, dwie polędwiczki wieprzowe, a pomiędzy nimi: cztery pierogi, dwa grillowane oscypki, zasmażana kapusta, dwa placki ziemniaczane, opiekane ziemniaczki, chrupiące frytki, zestaw surówek, chrzan, musztarda, sos borowikowy

Wielkie jadło dla czterech osób
Schabowy, filety panierowany i grillowany z kurczaka, dwa kacze uda, porcja żeberka, polędwiczki wieprzowe, a pomiędzy nimi: pierogi, cztery grillowane oscypki, zasmażana kapusta, cztery placki ziemniaczane, opiekane ziemniaczki, chrupiące frytki, zestaw surówek, chrzan, musztarda, sos borowikowy. Bardzo często wybierany na imprezy okolicznościowe.

Kociołek zbójnicki
Pikantna zupa gulaszowa z policzków wołowych, z papryką i pieczarkami, podawane z pieczywem
